5 MEP’s (Members of the European Parliament) against vaccination obligation …enig nutriënt tekort… Verbrugge – Schetters – Brokken

 

Von der Leyen: we moeten praten over vaccinatieplicht

woensdag 1 december 2021, 13:32

Ursula von der Leyen

Bron: Europese Commissie

BRUSSEL ( ANP ) – De Europese Unie moet over het verplichten van een coronaprik, vindt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. Nu het virus weer om zich heen grijpt in de EU en de vaccinatie stokt, is dat volgens haar logisch en gepast.

Het is niet aan haar om een ​​vaccinatieplicht voor het stellen van aan te bevelen, voorstel van von der Leyen. Dat is aan de EU-landen zelf. Sommige daarvan, zoals Oostenrijk en Duitsland, voorbereiden een verplichte inenting voor.

“Als je me vraagt ​​naar mijn persoonlijke opvatting: ik denk dat het zeggen en passend is om deze discussie nu te voeren binnen de EU”, de Duitse commissie voorzitter. “Dit werkt een doeltreffende aanpak.”

https://www.europa-nu.nl/id/vlodiytex5zl/nieuws/von_der_leyen_we_moeten_praten_over?ctx=vim2by18g5sv&s0e=vifdkm1d06kk&tab=0

 

Kindervaccinatie onnodig en onverantwoord.’ Een gesprek met Theo Schetters

Ad Verbrugge in gesprek met immunoloog en vaccinatie-expert Theo Schetters over de effectiviteit van de coronavaccinaties Doe mee aan de decemberactie: https://www.gofundme.com/f/decemberac… — De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle toekomstige ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met ankers Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers, Marthe van Rijn en Thomas Bollen. De Nieuwe Wereld TV komt tot stand in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland. Volg ons! Website: https://www.denieuwewereld.tv Twitter:https://twitter.com/De_NieuweWereld​​…

‘We hebben verkeerde verwachtingen van vaccinatie.’ Een gesprek met Theo Schetters

 

In dit beleid lijkt meer te spelen dan corona alleen.’ Een gesprek met Sam Brokken

Adriaan Marinus (Ad) Verbrugge (Terneuzen29 januari 1967) is een Nederlands filosoofpolitiek activist en muzikant.

Biografie

Verbrugge studeerde filosofie aan de Universiteit Leiden. In 2000 promoveerde hij op Zijn en Tijd, het centrale werk van Martin Heidegger. Zijn proefschrift bespreekt de notie van het ‘Dasein’ en licht zowel de concrete, enkele mens als het wezen van de mens grondig door. In 2001 werd het herwerkt uitgegeven als De verwaarlozing van het zijnde.

Verbrugge werd universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam en doceert er sociale en culturele filosofie en filosofie van de economie. Aan de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit werd hij verkozen tot beste docent van het jaar.

Mede door zijn sterke maatschappelijke betrokkenheid en werkzaamheden put hij uitdrukkelijk uit andere ervaringsbronnen dan louter academisch onderzoek. Daarnaast maakt hij in zijn werk gebruik van film, literatuur en media om bepaalde gedachten inzichtelijk te maken. Zijn populair-filosofische essaybundel Tijd van onbehagen (2004) kende verschillende drukken. Met dit boek, waarin hij de problemen van de westerse samenleving analyseert als een ‘cultuur op drift’, namelijk weg van traditionele (gezins)waarden, schaarde hij zich in de traditie van christelijke en conservatiefrechtse stromingen. In 2004 wijdde het documentaireprogramma Tegenlicht een hele uitzending aan de gedachtewereld van Verbrugge die hem bekend maakte bij een groot publiek. Van 2011 tot 2016 was hij samen met de journaliste Clairy Polak te zien in Het Filosofisch Kwintet, een gespreksprogramma van Human.

In 2013 verscheen zijn boek Staat van Verwarring, een verdere doordenking van de problematiek uit Tijd van Onbehagen. In het eerste deel van dit tweeluik, Staat van Verwarring; het offer van liefde, verwerkt hij de individualisering als ontbinding van het geheel en het verlangen naar lichamelijke indrukken en als identiteit.

In 2015 richtte hij samen met collega prof. dr. Govert Buijs aan de Vrije Universiteit het Èthos op, een filosofisch centrum voor onderzoek, onderwijs en debat over maatschappelijke transformaties. In het najaar van 2015 ging de tweejarige filosofische Mastertrack Filosofie van cultuur en bestuur van start.

Op vrijdag 10 juni 2016 heeft Verbrugge uit handen van burgemeester Henri Lenferink van Leiden een koninklijke onderscheiding gekregen. Na afloop van de viering van het tienjarig bestaan van de vereniging Beter Onderwijs Nederland, werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

In 2018 maakte hij voor Human de vijfdelige serie Onderstromen, waarin hij langs kustplaatsen in Nederland voer en in gesprek ging met inwoners van die plaatsen over levensvragen.

Muziek

Op 27 augustus 2006 trad Verbrugge op in het programma Zomergasten van de VPRO, en bleek toen fan van het werk van Bob Dylan en David Bowie, alsmede een liefhebber van Star Trek. Ook bleek hij naast filosoof en vakbondsman een muzikant te zijn. Hij speelt gitaar en zong lange tijd in de Leidse rockband DUSK. In zijn liedteksten geeft hij op een meer poëtische wijze uiting aan dezelfde gedachten en gevoelens die ten grondslag liggen aan zijn boeken en essays. In 2011 kwam zijn solo-cd Nightplane uit, waarvoor hij samenwerkte met Hans Eijkenaar.

Filosofie

Verbrugge is bedreven in Griekse en continentale filosofie. Zijn werk is geënt op HeraclitusPlatoAristotelesImmanuel KantG. W. F. HegelSøren KierkegaardMartin Heidegger en Oswald Spengler, maar hij put ook inspiratie uit de christelijke traditie en premoderne bronnen van wijsheid. Zijn werk kent een zekere verwantschap met hedendaagse denkers als Alasdair MacIntyre en Charles Taylor. Hij beschikt over een brede kennis van de geschiedenis van de wijsbegeerte, maar richt zich vooral op de filosofische vraag naar de eigen tijd en de dynamiek van het menselijk (samen)leven in het tijdperk van globalisering.

Voortbouwend op de ‘ethologische methode’ uit zijn proefschrift doordenkt hij de hedendaagse transformatie van de menselijke leefwereld zoals die mede onder invloed van techniek en economie plaatsvindt. Het voortrazende proces van ‘virtualisering’ in relatie tot de lijfelijkheid en plaatsgebondenheid van het menselijk leven; en de betekenis daarvan voor gemeenschapsvorming en politiek is een van de centrale thema’s in zijn denken. In een kritische confrontatie met hedendaagse denkers als Francis FukuyamaSamuel HuntingtonPeter SloterdijkMichel FoucaultJean Baudrillard benadrukt hij steeds de problematiek van de spirituele dimensie – of beter ‘zin-dimensie’ – voor een adequaat begrip van de hedendaagse culturele dynamiek.

Politiek

Door zijn kritiek op het liberalisme en de daarmee verbonden economische ideologie van het neoliberalisme is het lastig om Verbrugge in te delen bij politiek rechts. Zijn kritiek op de managementcultuur in het bedrijfsleven en de aantasting van de beroepseer die daarvan volgens hem het gevolg is maken hem eerder links, getuige onder andere de bijval van SP-leider Jan Marijnissen, die opmerkte dat hij Verbrugge graag als minister van Onderwijs zou zien. Voor Verbrugge is de spanning tussen individu en gemeenschap een van de centrale thema’s waar zijn denken en maatschappelijke gerichtheid op zijn betrokken.

Met zijn artikel ‘Geschonden beroepseer’ in de bundel Beroepszeer (2005) en de vele lezingen die hij hield over dit thema staat hij mede aan de wieg van de beweging die zich keert tegen de ondermijning van de vakman/professional in de hedendaagse managementcultuur. In 2006 richtte hij met geestverwanten de vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON) op. Deze vereniging beijvert zich voor de verbetering van het onderwijs – van basisonderwijs tot universitair onderwijs – en richt zich daarbij uitdrukkelijk op de kwaliteit en de positie van de docent binnen de organisatie. Daarbij gaat steeds ook de aandacht uit naar de gevolgen van onderwijshervormingen voor kinderen uit sociaal zwakkere milieus. Tot op heden is hij voorzitter van deze vereniging die grote invloed heeft in het onderwijsdebat in Nederland en daarbuiten. Inmiddels is BON een erkende gesprekspartner geworden van het ministerie van onderwijs. Daarnaast zwengelt Verbrugge met regelmaat kwesties aan die spelen op verschillende maatschappelijke gebieden. Daarmee is Verbrugge de laatste jaren een van de meest bekende en maatschappelijk invloedrijke filosofen van Nederland geworden. https://nl.wikipedia.org/wiki/Ad_Verbrugge

Invloed van nutriënt tekorten  op virusinfecties.

Aanleiding

Uit diverse studies komt naar voren dat de vatbaarheid, het verloop en de uitkomst van virusinfecties een samenhang lijkt te vertonen met tekorten aan mineralen, vitamines en andere essentiele nutrienten.

Daarnaast zijn er studies die concluderen dat het nemen van supplementen om deze tekorten op te heffen leidt tot een milder verloop danwel dat het helpt om te voorkomen dat een virusinfectie zich voordoet.

Bijwerkingen van deze supplementen (ook wel nutraceuticals genoemd) zijn er vaak niet in tegenstelling tot pharmaceuticals.

De 4 meest voorkomende tekorten worden hieronder behandeld en hangen samen met het feit dat veel voedingspatronen eenzijdig zijn en bovendien vaak geprocessed voedsel bevatten. Verder is er ook een verband tussen tekorten en leeftijd, chronische ziekten en life style.

Soms is het nodig om met behulp van medicijnen de toegang tot een cel voor een virus te blokkeren, gelukkig bestaan er goedkope en vrij (zonder doktersrecept) verkrijgbare middelen.

Zink

Zink is zeer belangrijk voor het immuunsysteem (0).

Een chronisch of acuut zink-tekort kan ontstaan vanwege meerdere redenen:

  • Het zink-absorptievermogen van mensen neemt af naarmate men ouder wordt (1).
  • Zink-tekort kan ook ontstaan wanneer men een chronische aandoening heeft waardoor er meer zink wordt verbruikt (2).
  • Een slordige life style kan oorzaak zijn van een zink-tekort (bijvoorbeeld alcoholisme kan leiden tot een zink-tekort) (3).
  • Er is een hoger verbruik van zink tijdens een infectie wat kan leiden tot een acuut zink-tekort (4).

Bij een chronisch zink-tekort is een aanvulling middels zink-supplementen op het dagelijks dieet noodzakelijk.

Over de positieve effecten van het innemen van zink-supplementen op:

  • long ontsteking bij kinderen (5).
  • long ontsteking bij ouderen (6).
  • COVID-19 “Wij stellen dat het menselijke immuunsysteem perfect is uitgerust om het SARS-CoV-2-virus aan te pakken en dat het COVID-19-geassocieerde sterftecijfer (C.F.R.) grotendeels kan worden verminderd door de zink dieet inname te verbeteren en de zinkvormige absorptie (via Zn2+-ionoforen voor ouderen – chloroquine, eventueel kinine of clioquinol) te verbeteren” (7).
  • “Kan zink-correctie in SARS-CoV-2 patiënten de resultaten van de behandeling verbeteren?” (8)
  • COVID-19 “Behandeling niet-IC patiënten met zink vs zonder zink is 2x zo effectief”(9)

Een zink-correctie kan plaatsvinden middels supplementen echter naast een zink-supplement is er een zogenaamde zink-ionofoor nodig om zink in de cel te krijgen.

Voorbeelden van zink-ionoforen zijn: Chloroquine (CQ), HydroxyChloroQuine (HCQ), Kinine, Quercetine (QCT).

Quercetine

Quercetine heeft geen heftige bijwerkingen en is voor iedereen als supplement te koop terwijl de meeste andere zink-ionoforen, zoals CQ, HCQ en Kinine, alleen op doktersrecept verkrijgbaar zijn (deze zijn dan vaak wel krachtiger maar geven wat meer kans op bijwerkingen).

  • Quercetine gaat ontstekingen tegen (10).
  • Quercetine is een zink-ionofoor en verbetert de zink-absorptie (11).
  • Vitamine C stimuleert de opname van Quercetine (12).

Vitamine C

Bij infecties zijn supplementen van Vitamine C nuttig voor het optimaal functioneren van het immuunsysteem (13).

Samen met Zink speelt Vitamine C een belangrijke rol in het immuunsysteem (14).

Vitamine D

Ook Vitamine D is een belangrijke speler voor het immuunsysteem (15).

Uit een drietal studies blijkt de belangrijke rol die een vitamine-D-tekort speelt in het verloop van COVID-19 :

  • “Vitamine D-tekort verhoogt de incidentie van luchtweginfecties. Meer dan 1 miljard mensen wereldwijd hebben een tekort aan vitamine D. Als een vitamine D-deficiëntie wordt geassocieerd met incidentie of ernst van de SARS-CoV-2-infectie, zou een wereldwijde oproep kunnen worden gedaan voor vitamine D-supplementatie om de pandemie te beperken.” Conclusie uit een Belgisch onderzoek onder 186 COVID-19 patiënten is dat met name bij mannen een vitamine-D-tekort sterk samenhangt met de incidentie en het stadium van de ziekte zoals zichtbaar op een CT-scan (16).
  • Conclusie uit een Fillipijns onderzoek onder 212 COVID-19 patiënten is dat een negatief verloop sterk samenhangt met het vitamine-D-tekort (17).
  • Conclusie uit een Indonesisch onderzoek onder 780 COVID-19 patiënten is dat mortaliteit en vitamine-D-tekort sterk samenhangen ook wanneer gecontroleerd wordt voor leeftijd, geslacht en co-morbiditeit (18).
  • Conclusie uit een Israelisch onderzoek onder 7807 personen is dat 782 COVID-19 positief testen juist met een hoog vitamine-D-tekort (18a).

Broomhexine HCl – OTC-medicijn

Broomhexine HCl is een goedkoop en bovendien zonder recept vrij verkrijgbaar medicijn een zogenaamd Over-The-Counter-(OTC)-medicijn. Uit recent onderzoek blijkt dat Broomhexine HCl de celtoegang voor een virus blokkeert (19). In combinatie met HCQ werkt het nog beter (20). Ook HCQ kent een virusblokkerende werking maar is in Nederland door het NHG nog niet positief geadviseerd, zie ook ons nieuwsblog hierover.

Deze onderzoeken zijn zogenaamde Randomised Control Trial (RCT) en maken gebruik van laag gedoseerd HCQ wat nodig is om als zink-ionofoor te dienen. Omdat HCQ in Nederland door het NHG negatief wordt geadviseerd bij COVID-19 kan een vervangende zink-ionofoor gebruikt worden in de vorm van Quercetine (zie hierboven).

Voor een advies over supplement en OTC-medicijn doseringen afhankelijk van uw situatie lees verder op de pagina over Zelfzorg

Behalve via supplementen kunnen bovenstaande mineralen, vitamines en nutrienten ook via voedingsmiddelen ingenomen worden. Een uitgebreidere beschrijving van deze voedingsmiddelen vindt u op de pagina over Voeding.

Home

Theo Schetters (24 mei 1956)  is een Nederlandse bioloog en immunoloog. Hij is als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika  en is directeur bij het bedrijf ProtActivity dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van vaccintechnologie ter bestrijding van protozoale ziekten.

Academische carrière

Hij behaalde in 1980 zijn masterdiploma biologie aan de Universiteit Utrecht. Vervolgens behaalde hij in 1986 zijn doctoraat in geneeskunde aan de Universiteit Nijmegen. In 1986 maakte een persoonlijke beurs van de Britse Academie voor Wetenschappen (Royal Society) het mogelijk om zijn onderzoek naar onder andere malaria-immuniteit voort te zetten aan het National Institute for Medical Research in Mill HillLonden.

Van 1988 tot 2014 was Schetters werkzaam als wetenschappelijk groepsleider bij het veterinair farmaceutisch bedrijf Intervet International in Boxmeer, waar hij vaccins ontwikkelde tegen coccidiose bij kippen en tegen babesiose bij honden. Beide vaccins zijn weer van de markt genomen.

In 2004 ontving hij een Medal of Honour van de Faculteit Pharmacie van de Universiteit van Montpellier in Frankrijk en werd daar Professeur Invité. In 2017 werd hij benoemd tot buitengewoon professor bij de afdeling Veterinary Tropical Diseases van de Universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika.  Schetters is lid van de editorial board van het wetenschappelijke tijdschrift Parasitology van Cambridge University Press.

Kritiek op coronabeleid

Sinds oktober 2020 wordt Schetters regelmatig geïnterviewd door online mediaplatforms vanwege zijn mening over de bestrijding van COVID-19. Zo was hij te zien op De Nieuwe Wereld,  Blckbx.tv  en De Groene Rekenkamer.  Hij stelde in januari 2021 onder andere dat een mRNA-vaccin voor het ontstaan van een auto-immuunziekte (Antibody-dependent enhancement (ADE)) zou kunnen zorgen en dat massale mRNA vaccinatie roekeloos en onnodig is.  Hij gelooft dat alternatieve medicatie zoals preventieve toediening van ivermectine in combinatie met zink ziekenhuisopnames kan voorkomen. Tevens uitte hij ook toen al twijfel of groepsimmuniteit wel haalbaar is op covid-19.

Zijn visie op de vaccinaties en de massavaccinatiecampagne van de overheid wordt door veel wetenschappers bekritiseerd.

In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde schreef Schetters met de medici H.P. Rutten en M. Tóth van het Artsen COVID Collectief een artikel waarin zij hun standpunt over het beperken van vaccinaties tot kwetsbare groepen uiteenzetten. https://nl.wikipedia.org/wiki/Theo_Schetters_(bioloog)

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *