De Haagse Sophie Zeestraten (1974) debuteert in juni 2020 met haar boek Moederziel. Een hoopvol en inspirerend boek over veerkracht, moed en de kracht van vergeving.
ijf jaar is Sophie als haar moeder van de ene op de andere dag haar gezin verlaat en nooit meer terugkomt. Hoewel Sophie zich haar hele jonge leven afvraagt waarom haar moeder is vertrokken, is ze een modelleerling op school en vliegt ze in no time door haar studie. Eenmaal volwassen heeft ze alles wat ze zich kan wensen: een goede baan, een mooi huis, een lieve man en twee prachtige dochters… maar toch is er altijd het gevoel van gemis.
Als Sophie op haar veertigste een burn-out krijgt, besluit ze het contact met haar moeder te herstellen. Pijnlijke en hoopvolle nieuwe inzichten over vroeger komen aan het licht; het zijn de puzzelstukken die Sophie in staat stellen haar verleden en zichzelf te accepteren.
Met dit openhartige boek laat Sophie Zeestraten zien dat ieder mens de veerkracht in zich draagt om pijnlijke ervaringen uit het verleden te boven te komen. ‘Uiteraard is niet ieders moeder weggegaan toen hij of zij vijf jaar oud was, maar we hebben wél allemaal een verhaal. Dit is het mijne.’
Boektrailer, Instagram-boek en Spotify-playlist
Moederziel is een multi-dimensionaal boek. Zo is er een boektrailer van Moederziel en verschijnt het boek ook als Instagram-boek: het verhaal in circa 250 oude foto’s en filmpjes. Er is ook een Spotify-playlist bij het boek: zoek in Spotify op Moederziel_het boek de playlist.
Een leesfragment
Het eerste wat ik me herinner van de dag dat ze uit mijn leven verdween is dat ik griep had. Al dagenlang. Ze had besloten dat ze de nachttrein naar Denemarken pas zou nemen als mijn buikpijn helemaal over zou zijn. Zo hadden we nog een dagje samen. Ik vond het maar niets dat ze een week weg zou gaan, maar ze beloofde dat de zeven nachtjes over zouden zijn voordat ik er erg in had. Zenuwachtig liep ze door het huis, ze was nog nooit zo lang alleen weg geweest zonder ons.
We aten ’s middags een boterham in de keuken. De keuken waarin wij altijd samen brood en koekjes bakten. Ik op het witte krukje met mijn eigen schortje aan. Daarna gingen we naar boven om haar tas in te pakken. Het werd de blauwe reistas die papa altijd meenam als hij een paar dagen ging zeilen. Zoveel kleren had ze niet nodig voor die paar dagen. Helemaal bovenop legde ze haar lievelingsvestje dat ze van haar zusje Valentina, die in Milaan woonde, had gekregen.
Aan het eind van de middag kookte ze nog voor ons en aten we met zijn vieren aan de grote eettafel. Toen brak het moment aan dat ze zou vertrekken. Het was al donker buiten. Mijn broer en ik klommen ach- ter in de grote gele Volvo. Bij het station aangekomen zei ze dat ik beter in de warme auto kon blijven. Ik moest nog beter worden. We kregen nog een dikke knuffel en een berg kusjes. ‘Dag lieverds, een hele fijne week, ik ben er over zeven nachtjes slapen weer!’
Zo scheidden onze wegen. Mama liep het donker in en wij gingen met zijn drieën terug naar het grote huis. In Hannover stapte ze over op de trein naar Kopenhagen. Na zeven nachtjes slapen was ze niet terug.
Ze kwam nooit meer terug.
https://magazine.paagman.nl/nieuws/de-haagse-sophie-zeestraten-debuteert-met-haar-non-fictie-boek-moederziel/
Over de auteur
Sophie Zeestraten (1974) studeerde rechten en werkte jarenlang in de advocatuur en bij de overheid. Tegenwoordig heeft ze haar eigen therapie- en coachingspraktijk. Ze woont met haar gezin in Den Haag.
Online boekpresentatie
Op 18 juni 2020 presenteert Sophie Zeestraten samen met uitgeverij Ambo|Anthos en Paagman haar boek Moederziel tijdens een online boekpresentatie vanuit Paagman Centrum. Aansluitend zal zij exemplaren signeren. Bestel hier een gesigneerd exemplaar en wil je de boekpresentatie online bijwonen, meld je dan aan via publiciteit@amboanthos.nl. Op donderdag 20 juni ontvang je dan een informatiemail met daarin de link om de presentatie te volgen.
In Moederziel laat Sophie Zeestraten zien welke impact onze kindertijd op ons heeft. Het is een boek over kinderen en hun ouders, verlies en rouw, schaamte en schuld. Over moed, hoop en compassie.
Moederziel van Sophie Zeestraten is een hoopvol en inspirerend boek over veerkracht, moed en de kracht van vergeving. Voor de lezers van Ingeborg Bosch, Jan Geurtz, Elizabeth Gilbert en Brené Brown.
Vijf jaar is Sophie als haar moeder van de ene op de andere dag haar gezin verlaat en nooit meer terugkomt. Hoewel Sophie zich haar hele jonge leven afvraagt waarom haar moeder is vertrokken, is ze een modelleerling op school en vliegt ze in no time door haar studie. Eenmaal volwassen heeft ze alles wat ze zich kan wensen: een goede baan, een mooi huis, een lieve man en twee prachtige dochters … maar toch is er altijd het gevoel van gemis.
Als Sophie op haar veertigste een burn-out krijgt, besluit ze het contact met haar moeder te herstellen. Pijnlijke en hoopvolle nieuwe inzichten over vroeger komen aan het licht; het zijn de puzzelstukken die Sophie in staat stellen haar verleden en zichzelf te accepteren.
Met dit openhartige boek laat Sophie Zeestraten zien dat ieder mens de veerkracht in zich draagt om pijnlijke ervaringen uit het verleden te boven te komen. ‘Uiteraard is niet ieders moeder weggegaan toen hij of zij vijf jaar oud was, maar we hebben wél allemaal een verhaal. Dit is het mijne.’ https://books.google.nl/books/about/Moederziel.html?id=YNDVDwAAQBAJ&source=kp_book_description&redir_esc=y
Welcome to my website
Imagine. You are in a meeting and you really want to participate because you have something really relevant to contribute to the discussion. You feel a strong sense of anxiety coming up in your body, your heart is pounding in your chest, your hands are getting sweaty as you are waiting for the exact right moment to step in. What will the other participants think of you? Or do you sometimes have a miserable feeling after what appears to be a minor incident? Your children who aren’t listening to you. Your partner who seems to be busy with ‘his own business’ all the time. An appointment that gets cancelled.
In these cases cause and effect seem clear. But are the participants in the meeting, your children or your partner really the cause of your miserable feelings?
It really seems like that is the case, but what is really going on is that they touch upon previous experiences that have hurt you. But you are not aware of this. Knowing that there has been a mix up between old painful feelings and feelings that you are experiencing in the present and the fact that you can free yourself from this, is such a life-changing gift!
If you do nothing, this ‘old pain’ will keep on ‘colouring’ your present life and your experiences. Your reactions will keep on being disproportionate to the situation and you are blocking yourself from living your life to the fullest in the here and now. You will stay anxious to speak up in whatever situation, whether it is at the office or to a friend, and you will keep on having a bad temper towards your children or your partner. For nothing!
If you have the courage to face these old painful feelings, knowing that these feelings can’t hurt you anymore, it can really liberate you and set you free! I have experienced this for myself. Seeing the here and now for what it really is, without the filter of your past getting in the way all the time, makes life so much easier and so much more light!
I wrote a book about my personal PRI story. The book will be published in the Netherlands in June of 2020.
For more information, also see ‘Book‘ in the menu above.
If you want to know more about my personal PRI experience and want to learn what PRI can also do for you, watch this Youtube Video (it’s in Dutch but subtitled in English) .
Or watch this PRI testimonial, where I am having a conversation with Ingeborg Bosch (founder of PRI) about how PRI changed my life:
For more information also see the PRI* (Past Reality Integration) website: www.prionline.nl
Photography by Petra Hoogerbrug commissioned by Libelle